Open data Syddjurs

Det er en afgørende opgave i Smart Syddjurs-initiativet at skabe adgang til data, hvilket vil sige de utallige informationer fra kommune, region, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, som i princippet er frit tilgængelige, men som i praksis er svære at få fingrene i. Syddjurs Kommune har meldt sig ind i Open Data DK-fællesskabet, der bl.a. har en online platform, der gør data frit tilgængelige for at understøtte produktivitet og innovation.

Open Data Syddjurs har som målsætning at give alle interesserede adgang til data, som de kan bruge til at lave services eller projekter, som opfylder et behov for borgeren og virksomheder og iværksættere kan tjene penge på. I mange tilfælde kan data bruges som råstof til services om alt fra trafik, ejendomme, genbrug, sundhed, idræt og meget mere.

Open Data DK

Region Midtjylland og Open Data-tiltag i København, Aarhus, Odense, Vejle og Aalborg har i 2014 startet Open Data DK-initiativet. Det er et samarbejde, der sigter mod at skabe gennemsigtighed i den offentlige forvaltning og grobund for datadreven vækst. Samarbejdet indebærer én gang for alle at sætte Open Data på den nationale dagsorden, at samle alle datasæt i landet på en fælles platform samt at gøre det mere overskueligt for kommuner at komme i gang med at arbejde med Open data. Syddjurs tilsluttede sig Open Data DK i april 2016. Læs mere om Open Data DK på http://www.opendata.dk/.

På Opendata.dk kan du finde en række åbne datasæt fra flere af landets kommuner. Der findes mange forskellige datasæt om eksempelvis trafik- og parkeringsforhold, kultur, demografi og meget andet. Se eksempler her https://portal.opendata.dk/dataset?_organization_limit=0&organization=syddjurs-kommune

Initiativet har til formål at samle og udstille fritstillede datasæt fra hele Danmark på én landsdækkende portal. Du finder de åbne datasæt på vores dataportal http://portal.opendata.dk/.

Open Data Use Cases

http://www.opendata.dk/viden-om/use-cases kan du udforske forskellige use- og business cases baseret på Open Data. Nogle af dem er projekter, der er skabt i forbindelse med konkurrencer, hackathons eller lignende arrangementer. Andre er eksempler på produkter eller services, der er udviklet af virksomheder, som til dagligt arbejder professionelt med åbne data.

Har du selv et Open Data-projekt, produkt eller prototype, du gerne vil vise frem, er du meget velkommen til at kontakte os.

Fakta om projektet

30
Frigivne datasæt i kommunen
Sammen skaber vi det gode liv
Smart Syddjurs.dk